Σκάκι

Το τμήμα σκακιού λειτουργεί στη Σχολή μας από το 2002. 

Το σκάκι ως παιχνίδι συνδυάζει μέσα του την τεχνική, την επιστήμη και το αγωνιστικό πνεύμα. Το παιδί θέλοντας να φτάσει σ' έναν στόχο, εξασκεί την συγκέντρωση και την αυτοπειθαρχία του. 

Έχει διαπιστωθεί ότι τα παιδιά που παίζουν σκάκι, μαθαίνουν να εργάζονται με μεθοδικότητα, υπομονή και επιμονή, βασισμένα στις δικές τους δυνάμεις, βελτιώνοντας παράλληλα και την απόδοσή τους στα σχολικά μαθήματα. 

Η διδασκαλία του στη Σχολή μας ξεκινάει από το Νηπιαγωγείο, με την εκμάθηση της κίνησης του κάθε κομματιού. Στο Δημοτικό οι μαθητές μυούνται στις βασικές αρχές του παιχνιδιού και σε πιο σύνθετες έννοιες, όπως είναι τα τακτικά χτυπήματα και οι στρατηγικοί ελιγμοί. Το φυτώριό μας δρέπει συνέχεια καρπούς τα τελευταία χρόνια, όπου οι δύο σχολικές ομάδες μας συμμετέχουν σε ομαδικά σχολικά πρωταθλήματα κατακτώντας τις πρώτες θέσεις στην Αττική και σε πανελλήνιο επίπεδο. 

Ο Γενικός Διευθυντής της Σχολής μας, Δημήτρης Β. Βαρθαλίτης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας για την προσπάθεια ένταξης του σκακιού στο ωρολόγιο πρόγραμμα, όπως έχει ήδη γίνει σε πολλά σχολεία της Ευρώπης και της Αμερικής.