Μήνυμα Γενικού Διευθυντή

Ο Δημήτρης Βαρθαλίτης (αριστερά) με τον Γάλλο Πρέσβη Christophe Chantepy (δεξιά) στη Σχολή μας. 

Αγαπητοί γονείς, 

Το μήνυμα αυτό απευθύνεται σε όλους εσάς που επιθυμία σας είναι να προσφέρετε πάντοτε το καλύτερο στο παιδί σας. Το μεγαλώνετε με αγάπη και φροντίδα και τώρα που ήρθε η ώρα για να πάει στο σχολείο, θέλετε να κάνετε την καλύτερη επιλογή. Η εκπαίδευση που θα λάβει καθώς και το σχολικό περιβάλλον που θα αναπτύξει τη μαθητική του ταυτότητα είναι σίγουρα θέματα σημαντικά και απασχολούν κάθε νέο γονιό. 

Θα έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το κατάλληλο σχολείο για το παιδί σας και σε ποιο θα μπορέσει να προσαρμοστεί καλύτερα, ώστε να δείτε να ανθίζουν οι γνώσεις και ο χαρακτήρας του. Η απάντηση στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς σας είναι η Ελληνογαλλική Σχολή Αθηνών Άγιος Παύλος. Κι αυτό γιατί προσφέρει απλόχερα: αγάπη, ασφάλεια, εμπειρία και μεθοδικότητα. 

Το όραμα της Σχολής μας είναι να βοηθήσει το κάθε παιδί να είναι ευτυχισμένο και να μπορεί να ονειρεύεται. Να συμβάλει ώστε το κάθε παιδί να ζει ένα υπέροχο παρόν, νιώθοντας ελεύθερο, χαρούμενο και δημιουργικό στο σχολείο του, αλλά και να χτίζει ένα λαμπρό και μοναδικό μέλλον με τις γνώσεις και τη διαπαιδαγώγηση που του προσφέρονται. 

Η Σχολή μας διαθέτει έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό, που αντιμετωπίζει με τρυφερότητα και λεπτούς χειρισμούς το κάθε παιδί ξεχωριστά. Τα χρόνια του σχολείου είναι καθοριστικά για την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης της προσωπικότητας, καθώς το παιδί μαθαίνει να ζει σε μια κοινωνία έξω από την οικογενειακή. Βρίσκεται σε μια ηλικία με μεγάλη δίψα για μάθηση και διαρκώς θέλει να γνωρίζει καινούρια πράγματα. Παράλληλα, έχει μεγάλη επιθυμία να κάνει συνομήλικους φίλους και να ανήκει σε μια μεγάλη παρέα όπου είναι αποδεκτό. Η Σχολή μας, λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις παραμέτρους, χρησιμοποιεί όλα τα απαραίτητα μέσα εκμάθησης, ώστε το κάθε παιδί, σ' αυτά τα σπουδαία χρόνια της ζωής του, να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται όσο γίνεται περισσότερο.

Αυτός άλλωστε είναι ο κύριος λόγος που στη Σχολή λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερες διακρίσεις όμιλοι δραστηριοτήτων όπως το Σκάκι, η Ξιφασκία, ο Μοντέρνος Χορός, το Θέατρο. Όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που το παιδί νιώθει άνεση και ασφάλεια. Πιστεύουμε ότι για ένα μικρό παιδί είναι απαραίτητο, το σχολείο να αποτελεί τη φυσική συνέχεια της οικογένειας και να λειτουργεί με αγάπη, στοργή και επικοινωνία. Έτσι, οι δάσκαλοί του και ο ίδιος ο Διευθυντής της Σχολής βρίσκονται διαρκώς κοντά του, για να το ακούσουν, να το καθοδηγήσουν, να το στηρίξουν κι αν χρειαστεί, να το παρηγορήσουν. Δεν είναι παράξενο λοιπόν, που τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς τους αναπτύσσουν πολύ γρήγορα στενούς δεσμούς με όλο το προσωπικό της Σχολής και λειτουργούν με εμπιστοσύνη και συνεργασία. 

Το Ελληνογαλλικό σύστημα εκπαίδευσης είναι αποδεδειγμένα το καλύτερο για τα Ελληνόπουλα και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί στη Σχολή μας δημιουργεί στα παιδιά την υποδομή για να γίνουν οι αυριανοί πολίτες του κόσμου. Πλέκει τις δυνατές γνώσεις μαζί με το ήθος και τις αξίες της ζωής, σε ένα ζευγάρι γερά φτερά, που το προσφέρει στα παιδιά για να πετάξουν ψηλά και να ξεχωρίσουν! Να διακριθούν, να πετύχουν τους στόχους τους, να κατακτήσουν σπουδαίες θέσεις, ως άνθρωποι και επιστήμονες, σ' έναν κόσμο που εξελίσσεται ραγδαία. 

Με αγάπη, ο Γενικός Διευθυντής, 

Δημήτρης Β. Βαρθαλίτης