Τέχνες

Τέχνες

Μέσα από την τέχνη τα παιδιά δημιουργούν, γνωρίζουν νέα υλικά και τεχνικές, μαθαίνουν να συνεργάζονται, αρχίζουν να κατανοούν ότι η τέχνη είναι μέσο έκφρασης των συναισθημάτων τους και τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Το παιδί καλλιεργεί την οπτική και αισθητική του αντίληψη, αποκτά συντονισμό και επιδεξιότητα στις κινήσεις του και αρχίζει να διακρίνει το ωραίο στη φύση, στο περιβάλλον και στην τέχνη συνολικά.

Οι μικροί θεατρίνοι εν δράσει

Μέσα από δραστηριότητες αυτοσχεδιασμού, παντομίμας, παίξιμο με μάσκες και συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις, τα παιδιά απελευθερώνονται, γνωρίζουν τον εαυτό τους και επικοινωνούν καλύτερα.

Ας παίξουμε κουκλοθέατρο

Το κουκλοθέατρο είναι ένας τρόπος έκφρασης, μέσο διδασκαλίας, επικοινωνίας και ένα ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας. Μια ιστορία, ένα ποίημα, ένα παραμύθι, μπορούν να ζωντανέψουν μέσα από το κουκλοθέατρο. 

Στη μουσική

Τα μουσικά στοιχεία (όπως ο ήχος, η ένταση, η χροιά, η διάρκεια, ο ρυθμός) εξερευνώνται και διακρίνονται μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, με τρόπο βιωματικό. Τα παιδιά χωρίζονται σε μικρές ομάδες, τραγουδούν και με τη βοήθεια των μουσικών οργάνων παίζουν μουσική αυτοσχεδιάζοντας. 

Μουσικοκινητική αγωγή - Μοντέρνος χορός 

Το πρόγραμμα της μουσικοκινητικής αγωγής περιλαμβάνει παιχνίδια με συνδυασμό λόγου, κίνησης και ρυθμού, οργανωμένα και αυτοσχέδια. Ο λόγος «ντύνεται» με μουσική, η μουσική με κίνηση και μιμήσεις και η κίνηση με εικόνα, καταλήγοντας σε ένα ολοκληρωμένο μουσικό δρώμενο.