Θεατρικό εργαστήρι

Σκοπός του Θεατρικού Εργαστηρίου είναι να καλλιεργήσει και να αναπτύξει την προσωπικότητα του παιδιού μέσα από τη θεατρική πράξη. Μέσα από τη διαδικασία της θεατρικής πρόβας τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, αναπτύσσουν τη συνείδηση του ρόλου τους ως μονάδα σε ένα ενιαίο καλλιτεχνικό σύνολο, η λειτουργία του οποίου εξαρτάται εξίσου από όλους τους ρόλους μικρούς ή μεγάλους και κυρίως από τη συνεργατικότητα των μελών του. 

Ο καλλιτεχνικός και δημιουργικός στόχος μας, είναι τα παιδιά να γίνουν μέλη μιας πραγματικής θεατρικής ομάδας και όχι απλώς μιας θεατρικής παράστασης. Το θεατρικό εργαστήρι δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν σφαιρικά διαφορετικές πτυχές της δημιουργικής προσωπικότητάς τους  καθώς συμπεριλαμβάνει πολλά διαφορετικά καλλιτεχνικά είδη: τη ζωγραφική, τη χειροτεχνία, τη μουσική, το χορό, το τραγούδι, την αφήγηση την υποκριτική, τη συγγραφή. 

Κυρίως όμως στοχεύει να βοηθήσει στην ανάπτυξη ανθρώπων που σε κάθε εκδήλωση της ζωής τους θα επιλέγουν δημιουργικές διαδικασίες, που θα αισθάνονται ότι μπορούν να επηρεάσουν το περιβάλλον τους και τα γεγονότα της ζωής τους θετικά και όχι ως παθητικοί δέκτες. Να εφοδιάσει τα παιδιά με δυνατότητες, να τα παροτρύνει να ψάξουν για τις δικές τους επιθυμίες, στόχους, να ανακαλύψουν το δικό τους κόσμο, τη δική τους δράση. Η προσωπικότητα ανθίζει, το παιδί μαθαίνει εύκολα και συνδέεται άμεσα και βιωματικά με την εκπαιδευτική διαδικασία.